Rozsudok Mestského súdu Bratislava II sp. zn. 73Pc/32/2025 z 11. 8. 2025 Citácia: rozsudok Mestského súdu Bratislava II z 11. augusta 2025, sp. zn. 73Pc/32/2025, ECLI:SK:MSBA2:2025:1225201991.2 Mestský súd Bratislava II | 73Pc/32/2025 | ECLI:SK:MSBA2:2025:1225201991.2 | 2025-08-11 | Rozsudok Oblasť práva: Rodinné právo – Rozvod Citované ustanovenia: § 221 CSP Zdroj: https://obcan.justice.sk/content/public/item/8997599a-84de-4d5c-a398-368d35746b05 Odkaz: https://www.kauzis.sk/judikatura/r/ECLI:SK:MSBA2:2025:1225201991.2 Súd: Spisová značka: Identifikačné číslo súdneho spisu: Dátum vydania rozhodnutia: Meno a priezvisko sudcu, VSÚ: ECLI: Mestský súd Bratislava II 73Pc/32/2025 1225201991 11. 08. 2025 JUDr. Emília Habartová ECLI:SK:MSBA2:2025:1225201991.2 ROZSUDOK V MENE SLOVENSKEJ REPUBLIKY Mestský súd Bratislava II, sudkyňou JUDr. Emíliou Habartovou, v právnej veci účastníkov konania: manželka - Q. A., nar. XX.XX.XXXX, trvale bytom V. XXXX/XX, A., zast.: JUDr. Miroslav Kučera, advokát, so sídlom Krajinská 30, Bratislava, manžel - W. A., nar. XX.XX.XXXX, trvale bytom V. XXXX/XX, A., zast: JUDr. Eva Kubaská, advokátka, so sídlom Vajnorská 137, Bratislava, o návrhu manželky na rozvod manželstva, takto rozhodol: I. Súd manželstvo Q. A., rod. W., nar. XX.XX.XXXX a W. A., nar. XX.XX.XXXX, uzavreté dňa XX.XX.XXXX v A. - W. A., zapísané v knihe manželstiev - sobášnej matrike Miestneho národného výboru v A. - W. A., vo zväzku XX, ročník XXXX, na strane XXX, pod poradovým číslom XX, rozvádza. II. Žiaden z účastníkov nemá nárok na náhradu trov konania. odôvodnenie: Tento rozsudok neobsahuje odôvodnenie v súlade s § 221 písm. a) CSP, podľa ktorého písomné vyhotovenie rozsudku nemusí obsahovať odôvodnenie, ak je na pojednávaní vyhlásený rozsudok za prítomnosti všetkých strán alebo ich zástupcov, ktorí sa vzdajú odvolania. Poučenie: Proti rozsudku súdu prvej inštancie je prípustné odvolanie, ak to zákon nevylučuje (§ 355 ods. 1 CSP). Po vyhlásení rozsudku sa osoby oprávnené podať odvolanie tohto práva voči súdu vzdali písomne do zápisnice (§ 368 CSP), preto odvolanie proti tomuto rozsudku nie je prípustné. Manžel, ktorý pri uzavretí manželstva prijal priezvisko druhého manžela ako spoločné priezvisko, môže do troch mesiacov po právoplatnosti rozhodnutia o rozvode manželstva matričnému úradu oznámiť, že prijíma opäť svoje predošlé priezvisko (§ 27 ods. 1 zákona o rodine).