Text rozhodnutia
Súd: Spisová značka: Identifikačné číslo súdneho spisu: Dátum vydania rozhodnutia: Meno a priezvisko sudcu, VSÚ: ECLI:
Mestský súd Bratislava II 3P/53/2024 1224201208 10. 07. 2024 Mgr. Katarína Škultétyová ECLI:SK:MSBA2:2024:1224201208.4
ROZSUDOK V MENE SLOVENSKEJ REPUBLIKY Mestský súd Bratislava II v konaní pred sudkyňou Mgr. Katarínou Škultétyovou v právnej veci navrhovateľa, manžela: L. F., M. XX.XX.XXXX, A. Q.: P. XXXX/X, Q. proti manželke: L.. R. F., D.. M., M. XX.XX.XXXX, A. Q.: P. XXXX/X, Q. o rozvod manželstva a o úpravu výkonu rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu: R. F., M. XX.XX.XXXX, zastúpenému kolíznym opatrovníkom: Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Bratislava so sídlom Vazovova 7/A, 816 16 Bratislava, na čas po rozvode manželstva, takto rozhodol: I. Súd manželstvo účastníkov: L. F., M. XX.XX.XXXX J. L.. R. F., D. M., M. XX.XX.XXXX, uzavreté dňa XX.XX.XXXX F. Q. - P. L., zapísané v knihe manželstiev Matričného úradu Q. - P. L., vo zväzku K., ročník XXXX, na strane XXX, pod por. č. XX, r o z v á d z a. II. Súd s c h v a ľ u j e dohodu rodičov o úprave pomerov manželov k maloletému dieťaťu: R. F., M. XX.XX.XXXX (ďalej len "maloletý") na čas po rozvode, na základe ktorej sa maloletý zveruje do spoločnej osobnej starostlivosti obidvoch rodičov, ktorí sú oprávnení maloletého zastupovať a spravovať jeho majetok. Výživné sa neurčuje. III. Žiaden z účastníkov nemá nárok na náhradu trov konania. Poučenie: Písomné vyhotovenie rozsudku neobsahuje odôvodnenie, pretože rozsudok bol vyhlásený na pojednávaní za prítomnosti všetkých účastníkov, ktorí sa vzdali odvolania proti rozsudku (§ 221 písm. a) zákona č. 160/2015 Z. z. Civilného sporového poriadku, ďalej len "CSP"). Vzhľadom na skutočnosť, že účastníci sa po vyhlásení rozsudku vzdali práva podať odvolanie, odvolanie účastníkov bude právne neúčinné a rozsudok nadobudne právoplatnosť dňom doručenia (§ 368 CSP). Manžel, ktorý pri uzavretí manželstva prijal priezvisko druhého manžela ako spoločné priezvisko, môže do troch mesiacov po právoplatnosti rozhodnutia o rozvode manželstva matričnému úradu oznámiť, že prijíma opäť svoje predošlé priezvisko (§ 27 ods. 1 zákona č. 36/2005 Z. z. o rodine a o zmene a doplnení niektorých zákonov).