Text rozhodnutia
Súd: Spisová značka: Identifikačné číslo súdneho spisu: Dátum vydania rozhodnutia: Meno a priezvisko sudcu, VSÚ: ECLI:
Mestský súd Bratislava II 29P/46/2025 1225202995 22. 01. 2026 Mgr. Paulína Čaplánová ECLI:SK:MSBA2:2026:1225202995.4
ROZSUDOK V MENE SLOVENSKEJ REPUBLIKY Mestský súd Bratislava II v Bratislave, sudkyňou Mgr. Paulínou Čaplánovou v právnej veci navrhovateľa: JUDr. V. Y., G.. XX.XX.XXXX, E. K. M. XXXX/XX, K. a manželky navrhovateľa: Ing. Q. Y., P.. L., G.. XX.XX.XXXX, E. K. E. XX, K., o rozvod manželstva a úpravu výkonu rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu, t.č. plnoletá: I. Y., G.. XX.XX.XXXX, do nadobudnutia plnoletosti zastúpená kolíznym opatrovníkom: Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Bratislava, so sídlom Vazovova 7/A, 816 16 Bratislava, takto rozhodol: I. Súd manželstvo účastníkov konania JUDr. V. Y., G.. XX.XX.XXXX, a Q. Y.Á., P.. L., G.. XX.XX.XXXX, uzavreté dňa XX.XX.XXXX v Bratislave, zapísané v knihe manželstiev matričného úradu Bratislava Staré Mesto, vo zväzku XX, ročník XXXX, strana XXX, pod poradovým číslom XXX, r o z v á d z a. II. Súd konanie o úprave práv a povinností k plnoletej I. Y., G.. XX.XX.XXXX z a s t a v u j e. III. Žiaden z účastníkov nemá nárok na náhradu trov konania. odôvodnenie: 1. Písomné vyhotovenie rozsudku nemusí obsahovať odôvodnenie, ak je na pojednávaní vyhlásený rozsudok za prítomnosti všetkých strán alebo ich zástupcov, ktorí sa vzdajú odvolania (§ 221 písm. a) zákona č. 160/2015 Z.z. Civilný sporový poriadok). 2. Kolízny opatrovník sa vzdal odvolania dodatočne dňa 29.01.2026, kedy doručil tunajšiemu súdu správu v ktorej uviedol, že sa vzdáva odvolania voči rozhodnutiu vyhlásenému na pojednávaní vo veci o úpravu výkonu rodičovských práv a povinností k maloletému dieťaťu, ktoré sa konalo dňa 22.01.2026 o 11.20 hod. na Mestskom súde Bratislava II. Poučenie: Proti tomuto rozsudku odvolanie nie je prípustné, pretože účastníci konania sa tohto práva po vyhlásení rozsudku vzdali písomne do zápisnice o pojednávaní. (§ 368 CSP) Rozvedený manžel môže do troch mesiacov po právoplatnosti tohto rozsudku oznámiť orgánu poverenému viesť matriky, u ktorého je manželstvo zapísané, že prijíma opäť svoje predošlé priezvisko.