KAUZIS.SK
RozsudokMestský súd Bratislava II15. 6. 2026plný text

Rozsudok Mestského súdu Bratislava II sp. zn. 69P/53/2026 z 15. 6. 2026

CitáciaRozsudok Mestského súdu Bratislava II z 15. júna 2026, sp. zn. 69P/53/2026, ECLI:SK:MSBA2:2026:1226201280.3

Text rozhodnutia

Súd: Spisová značka: Identifikačné číslo súdneho spisu: Dátum vydania rozhodnutia: Meno a priezvisko sudcu, VSÚ: ECLI:

Mestský súd Bratislava II 69P/53/2026 1226201280 15. 06. 2026 Mgr. Katarína Mužilová ECLI:SK:MSBA2:2026:1226201280.3

ROZSUDOK V MENE SLOVENSKEJ REPUBLIKY Mestský súd Bratislava II v Bratislave, sudkyňou Mgr. Katarínou Mužilovou v právnej veci manželky: T. J., Q.. XX.XX.XXXX, W. U. U.K. XXXX/XX, U. a manžela: J. J., Q.. XX.XX.XXXX, W. U. U. XXXX/XX, U., o rozvod manželstva a o úpravu pomerov manželov na čas po rozvode manželstva k maloletému dieťaťu: A. J., Q.. XX.XX.XXXX, zastúpenému kolíznym opatrovníkom: Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave, Vazovova 7/A, Bratislava, takto rozhodol: I. Súd manželstvo účastníkov konania T. J., N.. M., Q.. XX.XX.XXXX G. J. J., Q.. XX.XX.XXXX, uzavreté dňa XX.XX.XXXX, M. T. X. J. J. Ú. J. M., T. M. XX, N. XXXX, na Y. XXX, R. R. Č.Y. XX r o z v á d z a. II. Súd schvaľuje rodičovskú dohodu nasledovného znenia: Maloleté dieťa A. J., Q.. XX.XX.XXXX sa na čas po právoplatnosti rozsudku o rozvode manželstva rodičov zveruje do osobnej starostlivosti matky. Obaja rodičia budú maloleté dieťa zastupovať a spravovať jeho majetok. Styk otca s maloletým A. sa na žiadosť rodičov neupravuje. Otec sa zaväzuje prispievať na výživu maloletého dieťaťa: A. J., Q.. XX.XX.XXXX výživným vo výške 500,- eur mesačne vždy do 20. dňa v mesiaci k rukám matky, počnúc dňom právoplatnosti rozsudku o rozvode manželstva. III.

Žiaden z účastníkov n e m á n á r o k na náhradu trov konania. odôvodnenie:

Podľa ust. § 221 písm. a) Civilného sporového poriadku, v spojení s ust. § 2 ods.1 Civilného mimosporového poriadku, písomné vyhotovenie tohto rozsudku neobsahuje odôvodnenie. Poučenie: Proti tomuto rozsudku odvolanie nie je prípustné, pretože účastníci konania sa tohto práva po vyhlásení rozsudku vzdali písomne do zápisnice o pojednávaní. Manžel, ktorý pri uzavretí manželstva prijal priezvisko druhého manžela ako spoločné priezvisko, môže do troch mesiacov po právoplatnosti rozhodnutia o rozvode manželstva matričnému úradu oznámiť, že prijíma opäť svoje predošlé priezvisko (§ 27 ods. 1 Zákona o rodine) Ak povinný dobrovoľne nesplní to, čo mu ukladá exekučný titul, môže oprávnený podať návrh na vykonanie exekúcie podľa osobitného zákona a požadovať splnenie nároku z exekučného titulu. Ak ide

o rozhodnutie, ktorým bola upravená starostlivosť o maloletého, styk s maloletým alebo iná ako peňažná povinnosť vo vzťahu k maloletému môže oprávnený podať návrh na súdny výkon rozhodnutia.