Text rozhodnutia
Súd: Spisová značka: Identifikačné číslo súdneho spisu: Dátum vydania rozhodnutia: Meno a priezvisko sudcu, VSÚ: ECLI:
Okresný súd Dunajská Streda 14P/77/2024 2224201807 18. 06. 2024 JUDr. Monika Jakubová ECLI:SK:OSDS:2024:2224201807.2
ROZSUDOK V MENE SLOVENSKEJ REPUBLIKY Okresný súd Dunajská Streda v konaní pred sudkyňou JUDr. Monikou Jakubovou, v právnej veci navrhovateľky: S.. X. B., W.. B., R.. XX.XX.XXXX, T. D. C.J. Q. XXX, Q. a manžela navrhovateľky: O. J., R.. XX.XX.XXXX, T. D. C.J. Q. XXX, Q., o rozvod manželstva a úpravu výkonu rodičovských práv a povinnosti k maloletým deťom: J. F. J., R.. XX.XX.XXXX O. Á. Q.I. J., R.. XX.XX.XXXX, obe zastúpené kolíznym opatrovníkom: Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Dunajská Streda, takto rozhodol: I. Súd manželstvo účastníkov konania uzavreté XX.XX.XXXX, zapísané v Knihe manželstiev matričného úradu A. I., zväzok XX, ročník XXXX, str. XX, poradové č. XXX rozvádza. II. Súd schvaľuje rodičovskú dohodu v znení: Maloletá J. F. J., R.. XX.XX.XXXX a maloletý Á. Q.Á. J., R.. XX.XX.XXXX sa na čas po rozvode zverujú do osobnej starostlivosti matky, ktorá bude zastupovať maloleté deti a spravovať ich majetok v bežných veciach. Otec je povinný prispievať na výživu svojej dcéry J. F. a na výživu svojho syna Á. Q. sumou vo výške 30% zo sumy životného minima na jedno nezaopatrené neplnoleté dieťa, vždy do 15-teho dňa v mesiaci vopred k rukám matky, počnúc od právoplatnosti rozsudku. Stretávanie otca s maloletými deťmi sa neupravuje, ponecháva sa na dohodu rodičov. III. Žiaden z účastníkov nemá nárok na náhradu trov konania. IV. Trovy tlmočenia znáša štát. odôvodnenie: Rozhodnutie neobsahuje odôvodnenie (§ 221 písm. a/ CSP). Poučenie: Proti tomuto rozsudku nie je prípustné odvolanie (§ 122 CMP, § 368 CSP). Ak povinný dobrovoľne neplní, čo mu ukladá vykonateľné rozhodnutie, oprávnený môže podať návrh na vykonanie exekúcie podľa Exekučného poriadku alebo návrh na nariadenie výkonu rozhodnutia podľa § 370 a nasl. CMP.
Manžel, ktorý pri uzavretí manželstva prijal priezvisko druhého manžela ako spoločné priezvisko, môže do troch mesiacov po právoplatnosti rozhodnutia o rozvode manželstva matričnému úradu oznámiť, že prijíma opäť svoje predošlé priezvisko.