KAUZIS.SK
RozsudokMestský súd Bratislava II25. 5. 2026plný text

Rozsudok Mestského súdu Bratislava II sp. zn. 69P/44/2026 z 25. 5. 2026

CitáciaRozsudok Mestského súdu Bratislava II z 25. mája 2026, sp. zn. 69P/44/2026, ECLI:SK:MSBA2:2026:1226201073.2

Text rozhodnutia

Súd: Spisová značka: Identifikačné číslo súdneho spisu: Dátum vydania rozhodnutia: Meno a priezvisko sudcu, VSÚ: ECLI:

Mestský súd Bratislava II 69P/44/2026 1226201073 25. 05. 2026 Mgr. Katarína Mužilová ECLI:SK:MSBA2:2026:1226201073.2

ROZSUDOK V MENE SLOVENSKEJ REPUBLIKY Mestský súd Bratislava II v Bratislave, sudkyňou Mgr. Katarínou Mužilovou, v právnej veci manželky: J.. Y. Ď., Q.. XX.XX.XXXX, W. U. W.Z. XXXX/XX, U. a manžela: N. Ď., Q.. XX.XX.XXXX, W. U. Y. XXXX/ XX, U., o rozvod manželstva a o úpravu pomerov manželov na čas po rozvode manželstva k maloletým deťom: F. Ď., Q.. XX.XX.XXXX G. M. Ď., Q.. XX.XX.XXXX, obe deti zastúpené kolíznym opatrovníkom: Úradom práce, sociálnych vecí a rodiny v Bratislave, Vazovova 7/A, Bratislava, takto rozhodol: I. Súd manželstvo účastníkov konania J.. Y. Ď., N.. Y., Q.. XX.XX.XXXX G. N. Ď., Q.. XX.XX.XXXX, uzavreté dňa XX.XX.XXXX, M. T. X. J. J. Ú. U. - N., T. M. X, N. XXXX, na Y. XXX, R. R. Č. XX r o z v á d z a. II. Súd schvaľuje rodičovskú dohodu nasledovného znenia: Maloleté deti F. Ď., Q.. XX.XX.XXXX G. M. Ď., Q.. XX.XX.XXXX sa na čas po právoplatnosti rozsudku o rozvode manželstva rodičov zverujú do spoločnej osobnej starostlivosti oboch rodičov. Obaja rodičia budú maloleté deti zastupovať a spravovať ich majetok. Počas trvania spoločnej osobnej starostlivosti sa výživné neurčuje. III.

Žiaden z účastníkov n e m á n á r o k na náhradu trov konania. odôvodnenie:

Podľa ust. § 221 písm. a) Civilného sporového poriadku, v spojení s ust. § 2 ods.1 Civilného mimosporového poriadku, písomné vyhotovenie tohto rozsudku neobsahuje odôvodnenie. Poučenie: Proti tomuto rozsudku odvolanie nie je prípustné, pretože účastníci konania sa tohto práva po vyhlásení rozsudku vzdali písomne do zápisnice o pojednávaní. Manžel, ktorý pri uzavretí manželstva prijal priezvisko druhého manžela ako spoločné priezvisko, môže do troch mesiacov po právoplatnosti rozhodnutia o rozvode manželstva matričnému úradu oznámiť, že prijíma opäť svoje predošlé priezvisko (§ 27 ods. 1 Zákona o rodine). Ak povinný dobrovoľne nesplní to, čo mu ukladá exekučný titul, môže oprávnený podať návrh na vykonanie exekúcie podľa osobitného zákona a požadovať splnenie nároku z exekučného titulu. Ak ide o rozhodnutie, ktorým bola upravená starostlivosť o maloletého, styk s maloletým alebo iná ako peňažná povinnosť vo vzťahu k maloletému môže oprávnený podať návrh na súdny výkon rozhodnutia.